Zodra en zo lang de thermopilot van Drebbl wordt ingeschakeld, zet de thermopilot een blok met de naam 'Drebbl' met 'Anti vries' temperatuur in uw ThermoSmart agenda. Dit programmablok beslaat altijd de gehele week. Hieraan kunt u zien dat de thermopilot aan staat. Dat betekent NIET dat uw temperatuur de hele tijd op 'Anti vries' temperatuur staat ingesteld; de thermopilot stuurt uw thermostaat op afstand aan door de temperatuurinstelling steeds bij stellen. Daarbij zorgt de thermopilot ervoor dat de temperaturen uit uw ThermoSmart standaardweek gehaald worden vanaf het moment dat de thermopilot verwacht dat de eerste app-gebruiker arriveert en zo lang niet iedereen vertrokken is. Uw ThermoSmart standaardweek blijft dus gewoon bestaan, zoals u kunt zien in het tabblad standaardweek op de ThermoSmart portal website: https://my.thermosmart.nl/ui#standard-week).

Het 'Drebbl' programmablok in uw agenda heeft de thermopilot nodig om te voorkomen dat uw Thermostaat vanzelf gaat voorverwarmen volgens het vaste programma in uw ThermoSmart standaardweek; dit zou namelijk veel te vroeg of te laat kunnen zijn, iets dat we met de thermopilot nou juist proberen te voorkomen. Als de thermopilot is ingeschakeld, zal de thermopilot er zelf zorgen dat er op tijd wordt voorverwarmd om u op het verwachte tijdstip warm te kunnen ontvangen door telkens de thermostaat iets hoger te zetten naarmate het tijdstip dichterbij komt dat de thermopilot de eerste app gebruiker thuis verwacht, .

Door een 'Anti vries' programmablok te nemen zorgt de thermopilot ervoor dat er niet onnodig voorverwarmd wordt. De keuze voor het 'Anti vries' programma zorgt er bovendien voor dat u energie bespaart als er langere tijd geen verbinding meer is van de app-gebruikers met de thermopilot (bijvoorbeeld als u lang in het buitenland op wintersportvakantie bent) of van de ThermoSmart server met uw thermostaat. En in het uitzonderlijke geval dat er dan toch iemand zonder Drebbl app thuis is, dan kan deze persoon altijd nog de thermostaat met de hand tijdelijk hoger zetten.